Over PrestanProducts

 

European Emergency Medical Equipment & Education

Ons motto : Uw (bedrijfs-) veiligheid is onze zorg.
Onze missie: Betaalbare kwaliteit door maatwerk

EME / Prevent & Rescue International

Sinds beginjaren 90 is EME al actief op het terrein van: Advies, begeleiding, in- en verkoop van veiligheid- en trainingsmaterialen, alsmede het verstrekken van allerhande opleidingen en trainingen op dit terrein.

Daar in de huidige hectische tijden de mens ons inziens nog steeds centraal staat, op zowel uitvoerend als leidinggevend niveau, zullen onze adviezen en trainingen naast de maatgevende regelgeving, gebaseerd zijn op respect voor de bestaande bedrijfscultuur en het nastreven van de continuïteit van de onderneming. Kortom: maatwerk op locatie.

EME is daarbij innovatief, norm ontwikkelend en perfectionistisch ingesteld. Zijn er nieuwe branche relevante ontwikkelingen, noviteiten of innovatieve en nuttige producten op de markt gesignaleerd, dan trachten wij deze waar mogelijk, direct in te passen tijdens realistische trainingsscenario's en/of in ons productaanbod.

Een greep uit onze succesvolle primeurs in de Benelux, met onder andere de navolgende producten / diensten:
– Introductie van de ReFra ® deurcontroller voor trainingsdoeleinden en verkoop
– Introductie van de AED voor trainingsdoeleinden en verkoop aan lekenhulpverleners
– Opleiding en lesmateriaal in het gebruik van de AED voor lekenhulpverleners
– Introductie van de hittebeeld camera's van Cairns ® t.b.v. training en verkoop
– Het Medic First Aid ® Instructor Training en Distributie center
– Moderne activerende didactische werkvormen
– Medic First Aid ® EHBO opleiding als gelijkwaardig product erkend
– Medicinale zuurstofkoffer met de Mobicil ® voorzien van geïntegreerde drukregelaar t.b.v. arbo / bhv en whvbz criteria
– Competentie gericht leren en examineren
– Onafhankelijke examinering NEN –EN –ISO -IEC 17024 via persoonscertificatie
– Medical Oxygen Provider Persoonscertificatie
– AED en AED cursus aanbod aan First Responder team Brandweer Gemert / Bakel
– Heart Safe Regio project ( AED implementatie) gemeente Asten e.o.
– Robuuste afsluitbare RVS AED kast voor duurzame behuizing van de AED op locatie
– Professional Prestan Products Reanimatiepop Importeur

Voor onze opleidingen maken wij gebruik van ons eigen docent- / instructeur netwerk (m/v) die door hun professie / werkveld en scholing, ruimschoots voldoen aan nationale en internationale criteria op dit terrein. Hierdoor kunnen cursusinhouden op een professionele en moderne wijze worden gepresenteerd in onze eigen lesfaciliteiten te Helmond, of in company, indien uw eigen faciliteiten zich daartoe lenen.

Opleiding en training zijn dus individu gecentreerd, daar de individuele bekwaamheid van de cursist om te voldoen aan de geformuleerde criteria / eindtermen; als gave – opgave; maatgevend is voor de gewenste lesinhoud en didactische werkvorm.

Naast de cursussen voor lekenhulpverleners zijn wij ook actief als opleidingscentrum voor instructeurs. Dit betreft EHBO, AED , Medicinale Zuurstof en DAN (duik-/zwemwater ongeval gerelateerde) instructeurs opleidingen. U verkrijgt daarmee een Internationale lesgeefbevoegdheid en kunt op vele terreinen met het specifieke les- / cursusaanbod, maatwerk op locatie leveren.

In combinatie met de Europees geregistreerde en erkende persoonscertificatie kunt u daarbij verzekert zijn van een onafhankelijke en objectieve examinering en bent u niet gebonden aan het lidmaatschap of de betuttelende regels van nationale organisaties of belangenbehartigers.

Tevens is de opleider vrij in het kiezen van de gewenste lesmiddelen, didactische werkvormen en lesaanbod via e -learning, workshop of de klassikale lesvormen, zolang de cursist daardoor maar aan de geformuleerde eindtermen kan voldoen.

In overleg met de klant en met oog op de locale RIE, wordt de lat waar noodzakelijk, hoger gelegd vanwege specifieke branche risico's zoals bijvoorbeeld in zwembaden, buitensport accommodaties, outdoor en bergsport, watersport..etc. Ter voorkoming van spraakverwarring met andere aanbieders die spreken over ehbo- of bedrijfshulpverlener-, of de wat modieuzer klinkende ‘first responder' cursussen; een engelse term voor dezelfde Nederlandse benaming; kiezen wij ervoor om ons te onderscheiden met cursusinhoud en naamgeving. Wij spreken dan ook van de Eerste Hulpverlener. Hij / zij die ter plekke is en zo mogelijk; indien gewenst in afwachting van de gealarmeerde professionals; aan de acute zorgvraag en zijn / haar burgerlijke zorgplicht voldoet. Dat impliceert dus een specifieke naam met een specifieke aanvulling op de standards, zodat men daadwerkelijk kan ingrijpen met de daartoe noodzakelijke middelen ( als sam splint spalk, aed, zuurstofkoffer, ..etc) indien dat noodzakelijk en gewenst is.

Dat voorkomt aantoonbare nalatigheid claims voor de exploitant / overheid en geeft de aangewezen hulpverlener(s) een terecht gevoel van materiaal- en reddingsgereedheid.

E-mail: info@eme.nl
Http:// www.eme.nl

© 2015 - 2024 Prestan Products | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel